Do-In Yoga


Er bestaan vele yogavormen. De Japanse variant: Do-In Yoga is er één van. Bij deze vorm van yoga gaat het om je fysiek en mentaal fitter voelen. Do-In Yoga is gebaseerd op de Traditioneel Chinese Geneeskunst.  Het is een duizenden jaren oude, holistische geneeswijze waarbij het lichaam en geest als één geheel worden gezien.

Bij Do-In Yoga staat het weer thuis komen in je lijf centraal, waarbij er wordt gewerkt aan het herstellen en opbouwen van je zelfhelend en regulerend vermogen. Do-In Yoga maakt gebruik van de vijf elementenleer en de meridianen, waar de Qi (levensenergie) doorheen stroomt. De oefeningen bevorderen de lenigheid, waaronder de vele meridianenstrekkingen en verbeteren de energiedoorstroming in je lichaam. De nadruk ligt dus niet op het zo perfect mogelijk uitvoeren van ingewikkelde houdingen, maar jezelf weer in balans brengen door yogaoefeningen. Je leert om niet geforceerd in een houding te staan en over je grenzen te gaan. Maar ontspanning te vinden wanneer je fysieke of mentale weerstand tijdens een houding voelt en daardoor te ervaren hoe je lichaam in elkaar steekt. Je kijkt met zachtheid en plezier naar je lichaam. Do-In Yoga, is yoga met een glimlach!

De lessen volgen de seizoenen omdat deze invloed op je uitoefenen, zowel fysiek als mentaal. Zo hebben de oefeningen in de winter een verstillend karakter en in de lente en zomer is het actiever en pittiger.

Er is veel aandacht voor de buikadem, dit bevordert het uithoudingsvermogen. Spelenderwijs versterk je het fysieke en energetische middelpunt van je lichaam, je Hara. De Hara geeft je daadkracht.

 Kenmerkend is de afwisseling tussen meditatie en bewegen, concentratie en plezier, yin en yang. Tijdens de les zijn de oefeningen als één vloeiend beweging aan elkaar geregen. Hierdoor kom je in focus en voelt de les als 'moeiteloos'.

Een Do-In Yoga les is geschikt voor iedereen
'Je verdient al het genot dat in je zit'