Docent

Ik ben Trea Draaijer en ik wil je graag vertellen wat yoga  voor mij betekent.

Yoga heeft mij wakker geschud. Voordat ik met yoga begon zat ik vast in mijn emoties en dat uitte zich in lichamelijke klachten zoals hyperventilatie en vermoeidheid. Tijdens een ademhalingstherapie voelde ik wat adem met je lichaam doet. En dat er een wisselwerking is tussen adem, emoties en het lichaam.

Ik ben yogalessen gaan volgen en het voelde goed om in mijn lichaam 'te duiken'. Naar gelang verdween de hyperventilatie. En ik voelde me lichter en blijer na iedere yogales. Ik had ruimte gemaakt in mijn lichaam en dat be├»nvloedde ook mijn denken en hoe ik in het leven stond. Yoga liet me niet zweven maar bracht mij terug naar de basis. Ik kwam weer met beide benen op de grond. 

Ik ben bij verschillende docenten lessen gaan volgen. Maar mijn nieuwsgierigheid over het hoe en waarom werd alleen maar groter. Ik wilde het graag delen en doorgeven aan anderen en heb daarom de yogadocenten opleiding Saswitha in Bilthoven gevolgd met als specialisatie: chakrapsychologie. Bij Saswitha wordt Hatha Yoga gedoceerd. Letterlijk vertaald als "harde yoga". Ik heb veel houdingen, ademoefeningen, en meditatietechnieken geleerd. Maar ik miste een 'flow' in de lessen. Ik vond het erg statisch en uitputtend. Daarnaast miste ik ook de verbinding van de mens met de natuur. De seizoenen en het weer hebben invloed op je lichaam en welzijn. 

Ik volg Tai Chi/Qi gong lessen. Bewegen vanuit je midden, de Hara zoals ze dat noemen. Een uur lang bewegen in een flow en de energie voelen stromen. Nieuwsgierig naar hoe je dit kunt combineren met yoga ben ik de Do-In Yoga opleiding gaan volgen. Bij Do-In Yoga komen de bewegingsvormen van yoga en bewegingsleer uit Japan bij elkaar. Do-In betekent: de weg naar binnen. Het zijn lichaamsgerichte energie oefeningen. Waarbij je het zelfgenezend vermogen van je lichaam stimuleert. Do-In Yoga gaf mij meer plezier tijdens de lessen en op een speelse manier verbinding met mezelf. Inmiddels heb ik de Do-In Yoga Practioner opleiding met succes afgerond !

Ik vind het fijn om te zien hoe door de yogalessen mensen het contact met hun lichaam weten te herstellen. En elke week zichzelf een uurtje ontspanning gunnen. Aan den lijve heb ik ondervonden hoe helend yoga kan zijn. En ik voelde de behoefte om dit door te geven.  Ik ben de opleiding TCTSY, Trauma Sensitive Yoga, van David Emerson gaan volgen en heb ik inmiddels met succes afgerond. 

Als yogadocent ben je nooit 'klaar'. Door mijn eigen ervaringen en die van de deelnemers blijf ik me ontwikkelen. En hoop dit door te geven aan de deelnemers van mijn lessen


Laat niemand jouw licht dimmen alleen maar omdat het in hun ogen schijnt.