Oefeningen

Qi Flow Salutation

door Claudia Heijdel

Dit is de Qi Flow Salutation, ontwikkeld door Claudia Heijdel. Het is een serie oefeningen die vloeiend in elkaar overlopen. En heeft als doel de energiestroming (Qi-Flow) door het lichaam te activeren. In deze serie vind je zowel de zachtheid van de subtiele (yang) energie als de lichaamskracht vanuit de basis (yin). Deze energieën verenigen en reinigen het energiesysteem. 

Beweeg bedachtzaam en vloeiend in de adem alsof je door water beweegt. Voel de gecentreerde kracht vanuit de Hara (buik). Stel jezelf een bal van energie voor die je vasthoudt in je handen en visualiseer 'onzichtbare' cirkels door alle bewegingen en om jezelf  heen. 

Deze salutation mag je 3 tot 21 keer be-oefenen, bij het opstaan, het begin van de dag en het moment van ontwaken. Dat is het moment van de overgang van nacht (yin) naar dag (yang)


Zetel van mededogen

Deze serie is een echte hart- en borstopener ! In dit filmpje bewegen we eerst naar rechts en daarna naar links. Dit kun je voor jezelf herhalen zo vaak je wilt. Wanneer je continue naar rechts beweegt maak je een 'rondje'. Zo kun je ook de andere kant op bewegen. 

Maak op die manier je eigen serie en voel de ruimte in je borst en flanken !

Bakãsana

Tijdens één van mijn lessen kreeg ik vragen over de Bakãsana, hier in het westen ook wel de Kraanvogel, Kraai of Kip genoemd. Deze houding kwam vaak voorbij op t.v. tijdens een reclame. 

Het is een zware evenwichtshouding. Een houding die je stap voor stap uitvoert. Zie je het als een uitdaging om deze houding uit te voeren? In deze video worden de stappen mooi uitgelegd.


                                    Grieperig en verkouden